Groene Leningen Vergelijken

Hieronder vind je een aantal betrouwbare aanbieders van groene leningen.

Product min max vanaf Detail
Beobank
Ecokrediet
€1,250 €15,000 3.75% Lening op Afbetaling – Vb.: U leent €7000. Looptijd is 28 maanden. Aan een JKP van 3,99% (Vaste debetrentevoet: 3,99%) betaalt u maandelijks €262,01. Het totaal terug te betalen bedrag is €7336,28. Aanvraag
Cetelem
Energie & Verwarming
€2,501 €75,000 2.99% Lening op Afbetaling voor energie en verwarming– Vb.: U leent €10000. Looptijd is 48 maanden. Aan een JKP van 4,25% (Vaste debetrentevoet: 4,17%) betaalt u maandelijks €226,54. Het totaal terug te betalen bedrag is €10873,92. Aanvraag

 

 

Tussen Januari 2009 en 31 december 2011 gaf de Belgische overheid een interestkorting van 1.5% wanneer je een groene lening afsloot. Hoewel deze korting tot het verleden behoort kan je nog altijd tegen een interessante rentevoet geld lenen voor energie besparende maatregelen.

Waarom een groene lening?

Energie wordt altijd maar duurder en hoewel het je op termijn geld kan besparen is het niet altijd eenvoudig om de veranderingen aan je huis te bekostigen. Met de groene lening hoef je niet te wachten om de werken uit te voeren. Bovendien zijn ecokredieten aantrekkelijk: een groene lening heeft een relatief korte looptijd en de registratiekosten vallen weg.

Nadat de verbouwingen zijn uitgevoerd zal je ook gevoelig minder energie verbruiken. Dankzij de lage rente en het feit dat je zal besparen op energiekosten zijn groene leningen financieel interessant. Daarnaast kan je ook nog genieten van verschillende premies, subsidies of fiscale voordelen. Vind alle premies op www.premiezoeker.be en www.energiesparen.be.

Voor welke energiebesparende maatregelen kan je ecokrediet aanvragen?

groene lening vergelijkenDe energiebesparende maatregelen die je kan financieren met een groene lening verschillen volgens kredietverlener, maar over het algemeen kan je stellen dat je een lening kan verkrijgen voor de volgende werken:

  • Isolatie voor daken, vloeren en muren
  • Oude stookketels vervangen
  • Onderhoud van een stookketel
  • Dubbele beglazing
  • Zonnepanelen plaatsen
  • Waterverwarmingssysteem op basis van zonne-energie
  • Energie audit van je woning
  • Warmteregeling voor centrale verwarming
  • Thermostatische kranen
  • Installatie geothermische energieopwekking

Elke kredietverstrekker heeft ook een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Je moet onder andere een bepaald percentage van de werken kunnen rechtvaardigen met een factuur of bestelbon. Voor andere voorwaarden kijk je best even op de website van de instelling.