Thuisbezorgen is tegenwoordig big business, en je kunt zien waarom. Je krijgt het gemak van eten aan huis, maar er is ook iets te zeggen voor de anonimiteit die het online bestellen met zich meebrengt. Natuurlijk houden we allemaal van persoonlijke interactie met de mensen die onze bestelling opnemen, maar in een druk leven kan het prettig zijn om even niet met mensen te hoeven praten. Het thuisbezorg model stelt ons ook in staat om communicatieproblemen over te slaan die buitenshuis kunnen optreden – je kunt een touchscreen niet gebruiken als je handschoenen draagt of als je de taal niet kent! Als je een app gebruikt, dan moet je weten hoe je door een app moet navigeren. Maar als het allemaal voor je geregeld is? Geen enkel probleem. Tot slot, ondanks enige bezorgdheid over de kwaliteit van het eten van een restaurant dat bij je thuis wordt bezorgd en hoe lang het warm blijft voordat het aankomt, is het niet te ontkennen dat het gemak van thuisbezorgen moeilijk te verslaan is.

Alcohol thuis laten bezorgen?!

Vandaag de dag kun je ook alcohol aan huis laten bezorgen. Het is net zo makkelijk als kiezen welke wijn of bier je uit de winkel mee naar huis wilt nemen en je adres invoeren in de app of website van de bezorgdienst.

Niets is handiger dan dat! En het is niet alleen voor wijn en bier – je kunt ook bijna elke soort alcohol aan huis laten bezorgen.

Het gemak om alcohol aan huis te laten leveren is perfect voor als je thuis gasten ontvangt of een etentje organiseert met familieleden die niet in de buurt wonen. Je kunt een paar flessen wijn of een paar biertjes bestellen zodat iedereen zich kan vermaken, en je je later op de avond de moeite kunt besparen om nog meer drankjes te gaan halen.

De Bierkoerier

Wat is een Bierkoerier vraagt je je af? Wel, als je in Amsterdam of Nederland bent geweest, heb je misschien gemerkt dat er veel fietskoeriers zijn die dozen van de ene plaats naar de andere brengen. De ‘Bierkoerier’ is een speciale koerier die uitsluitend bier bezorgt. Deze koeriers hebben vaak ‘fietsen’ die eruit zien als auto’s met een enorme doos achterop! De bierkoerier bezorgt zeven dagen per week, regen of zonneschijn, in Amsterdam en in heel Nederland.

De Bierkoerier is een relatief nieuw fenomeen in Nederland. Er zijn nu bedrijven die zeven dagen per week in het hele land bier bezorgen. Enkele van deze bedrijven zijn: Elburgs Bever, Heineken Bierbezorgd en Jumbo Bierdienst.

In 2012 waren er alleen al in Amsterdam naar schatting 2.500 koeriers die alcohol en andere dranken bezorgen. Nu de meeste Nederlanders zo dicht op elkaar wonen in kleine huizen, is het steeds gebruikelijker geworden om producten online te bestellen – zelfs alcohol! Als je jouw biertje binnen 15 minuten in huis wilt hebben, kan je gebruik maken van deze handige diensten.